EENMAAL VOOR ALLEN 'KERSTMIS VIER JE SAMEN'

EENMAAL VOOR ALLEN 'KERSTMIS VIER JE SAMEN'

NEDERLANDSE ARTIESTEN SLAAN HANDEN INEEN OM AANDACHT TE VRAGEN VOOR ARMOEDE EN EENZAAMHEID IN NEDERLAND TIJDENS KERST

SINGLE RELEASE:

EENMAAL VOOR ALLEN ‘KERSTMIS VIER JE SAMEN’

Gezellig de kerstdagen doorbrengen met de mensen die belangrijk voor je zijn en genieten van heerlijke kerstdiners is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Veel mensen in Nederland leven in armoede of zijn eenzaam. Om hier aandacht voor te vragen wordt binnenkort door verschillende organisaties een grote campagne gelanceerd. René Froger  schreef voor deze campagne samen met Pieter van Schooten het nummer ‘Kerstmis Vier Je Samen’. 
‘Als ambassadeur van De Voedselbank word ik geconfronteerd met een nog steeds groeiende armoede in eigen land. Ook de eenzaamheid van veel ouderen is schrijnend. In mijn ogen kan het niet waar zijn dat we dit in eigen land laten gebeuren en maar snel de andere kant op kijken’.
‘Samen met collega’s was ik erg enthousiast over het idee. Met artiesten als Jan Smit, Lee Towers, Ruth Jacott, Do, André Hazes Jr., Willeke Alberti, Lange Frans, Thomas Berge, Kim-Lian, Ernst Daniël Smid, Loïs Lane en Monique Smit zijn we onder de projectnaam EenMaal voor Allen de studio ingedoken. Ik ben enorm trots op het resultaat.’
De single is de grote aanjager van de landelijke campagne ‘Samen vieren we kerst’. Jumbo Supermarkten en diverse maatschappelijke organisaties (waaronder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging Zonnebloem) slaan voor deze actie de handen ineen. Samen met klanten willen zij zoveel mogelijk mensen een mooiere kerst bezorgen. Vanaf 8 december kunnen klanten bij Jumbo door middel van coupons kerstgerechten vanaf € 1,50 doneren aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. Samen met de maatschappelijke organisaties zorgt familiebedrijf Jumbo er vervolgens voor dat deze een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten.
Het nummer is nu te downloaden via o.a.  
https://itunes.apple.com/nl/album/kerstmis-vier-je-samen single/id945362280?l=nl&ls=1
Http://open.spotify.com/track/5WnOaN1LsTcHw5TC6NVaE6


De opbrengsten hiervan komen ten goede aan deze actie. Op 4 december wordt de videoclip gelanceerd.

« Terug naar vorige pagina